Τηλ.: 2310 245202
0
  • Your cart is currently empty.
Τηλ.: 2310 245202
0
  • Your cart is currently empty.

Hikvision Color Vu, απόλυτη ευκρίνεια με χρώμα μέρα-νύχτα

Hikvision Color Vu, απόλυτη ευκρίνεια με χρώμα μέρα-νύχτα

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: γυρίζετε στο σπίτι σας αργά τη νύχτα μετά από μια όμορφη βραδιά με την παρέα σας. Λίγο πριν μπείτε στο σπίτι δέχεστε επίθεση και σας κλέβουν την τσάντα. Ο ληστής με γρήγορες κινήσεις μπαίνει στο αυτοκίνητο που τον περιμένει στη γωνία του δρόμου και εξαφανίζεται.

Συνειδητοποιείτε ότι το σκηνικό έγινε πολύ κοντά στο σπίτι σας και ότι έχει καταγραφεί από τις εξωτερικές κάμερες. Όταν τελικά η αστυνομία παίρνει την καταγραφή δεν μπορεί να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του ληστή αλλά ούτε και τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Το επεισόδιο συνέβη τη νύχτα και η έλλειψη φωτισμού έχει ως αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι σκοτεινές και με πολλές οπτικές παρεμβολές (τυχαίες μεταβολές φωτεινότητας και χρώματος).   

Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν οι εξωτερικές κάμερες του σπιτιού σας ήταν οι «Color Vu» της Hikvision. Η νέα τεχνολογία των Color Vu καμερών βάζει τέλος στις ασπρόμαυρες εικόνες, παράγοντας φωτεινές, καθαρές εικόνες με χρώμα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο στην ασφάλεια ιδιωτικών κατοικιών όσο και των επιχειρήσεων, όπου πολλές φορές λόγω εξωτερικών συνθηκών η καταγραφή χάνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες όπως το χρώμα των οχημάτων, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των ληστών κλπ.   

 

 

Πάμε να δούμε πώς οι κάμερες Color Vu πετυχαίνουν αυτό το αποτέλεσμα:

 

Εξελιγμένος φακός:

Ο φακός της Color Vu έχει πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα (F 1.0) σε σύγκριση με τους φακούς των συμβατικών καμερών, αφήνοντας περισσότερη ποσότητα φωτός να εισέρχεται κι έτσι έχουμε πολύ πιο φωτεινές εικόνες. Επιπλέον είναι εξοπλισμένος με ειδικό κάλυμμα προστασίας από τις αντανακλάσεις του φωτός και το γυαλί του είναι ED (Extra low dispersion).

Όταν μια ακτίνα φωτός διέρχεται το γυαλί ενός απλού φακού, διασπάται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται διασπορά (dispersion). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εικόνες που βλέπουμε μέσα από έναν τέτοιο φακό, να είναι θολές και να μην υπάρχει πιστή απόδοση χρωμάτων. Ο ED φακός της color Vu μειώνει τις αντανακλάσεις του φωτός, δίνοντάς μας εικόνες με μεγάλη ευκρίνεια και πιστή χρωματική απόδοση.

 

Ευαίσθητοι αισθητήρες

Οι αισθητήρες της Color Vu έχουν σχεδιαστεί για συνθήκες όπου υπάρχει εξαιρετικά λίγο φως. Οι εξελιγμένης τεχνολογίας αισθητήρες της συλλέγουν το ελάχιστο φως που υπάρχει στο περιβάλλον και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική του παράγοντας εικόνες φωτεινές, ζωντανές και ευκρινείς.

 

Όταν δεν υπάρχει καθόλου φως;

Ούτε αυτό αποτελεί πρόβλημα για την Color Vu, αφού έχει ενσωματωμένο θερμό λευκό φως χαμηλής έντασης που ενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν υπάρχει φως στο περιβάλλον, αποδίδοντας και πάλι έγχρωμες εικόνες.

Συμπερασματικά, οι Color Vu κάμερες δίνουν έγχρωμες, ευκρινείς εικόνες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αλγόριθμος 3D DNR ISP που διαθέτουν εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητά των εικόνων. Η τεχνολογία τους μας επιτρέπει να βλέπουμε τα πάντα καθαρά 24 ώρες το 24ωρο, εκτινάσσοντας τα επίπεδα ασφάλειας στα ύψη.